skip to Main Content

Bolasco: specialist in TIG lassen

TIG lassen – TIG staat voor Tungsten Inert Gas – leent zich bij uitstek voor het maken van hoogwaardige lasverbindingen. De kleine, elektrisch opgewekte vlamboog maakt TIG lassen zeer geschikt voor dunne materialen als roestvast staal (RVS) en aluminium. Bolasco biedt u TIG lassen aan in diverse toepassingsmogelijkheden:

  • RVS lassen
  • Staal lassen
  • Aluminium lassen
  • Koper lassen

Voor lassen met TIG, waarbij de las met een beschermend gas wordt aangebracht, is een hoge mate van expertise nodig. Goed om te weten dat Bolasco gecertificeerde lassers in dienst heeft die met al hun ervaring en deskundigheid ieder karwei tot een goed einde brengen.

RVS lassen

Het is een veelgebruikte methode in de machinebouw. RVS is een fraai af te werken materiaal waarop u minimale corrosie zult aantreffen, het is bestand tegen zure, zoute en andere agressieve substanties. Roestvast staal wordt tevens voor esthetische redenen toegepast. Bij Bolasco kunt u erop rekenen dat het RVS laswerk na oplevering op een natuurlijke manier onderdeel zal uitmaken van uw product.

Staal lassen

Behalve voor roestvast staal is TIG lassen uitermate geschikt voor laag gelegeerd staal. Bij deze werkwijze wordt namelijk een elektrode van wolfraam gebruikt die een veel hoger smeltpunt heeft dan het staal zelf. Door bij staal lassen het juiste lasmateriaal toe te voegen, ontstaat een oersterke verbinding. Bolasco maakt voor u een foutloze hoogwaardige verbinding die niet kapot te krijgen is!

Aluminium lassen

Door haar specifieke eigenschappen zoals licht, sterk en corrosiebestendig wordt aluminium veelvuldig toegepast in de machine– en scheepsbouw. Goed om te weten dat we bij Bolasco prima kunnen bepalen met welke soort we te maken hebben, alvorens aan de slag te gaan met aluminium lassen. Hierbij zetten we voor het TIG lassen de juiste apparatuur en materialen in. De positieve eigenschappen van aluminium, zoals een lichte maar sterke opbouw, blijven daarbij gegarandeerd behouden.

Koper lassen

Het TIG lassen van koper of legeringen vereist de nodige deskundigheid, omdat lasfouten voortdurend op de loer liggen. Niet bij Bolasco! Met onze expertise, moderne uitrusting en juiste toepassingsmaterialen klaren wij ook deze klus naar uw tevredenheid. Gunstige kenmerken als het warmte- en elektrische geleidingsvermogen blijven ook na het koper lassen bestaan.

Wilt u meer weten over TIG lassen en de mogelijkheden daarvan? Neem gerust contact met ons op!